sâmbătă, 2 februarie 2008

Sa-i zicem "taxa pentru mediu (de afaceri cu masini)"

Cu orice pret trebuie pastrat acet bir catre posesorii de automobile asa ca hai sa-i spunem taxa pentru mediu ca da mai bine. Se pare ca uneori politicul nu ne minte in toate situatiile si cele mai perverse moduri cu putinta acum incercam sa pastram o lege care e clar ca are acelasi scop ca si pana acum, perceptia unei taxe care nu are nici o justificare si care va merge in aceleasi destinatia ca si pana acum. Ultima moda de a obtine ceve este sa punem pe seama ecologie.
Se pare ca se foloseste in ultima perioada tot mai des acest pretext pentru a justifica actiuni tot mai diverse, nu inteleg de ce nu se inpune o taxa anuala pentru mediu care insa sa fie pe de o parte mai mica iar pe de alta parte in concordanta cu cantitatea de noxe emise de catre modelul respectiv de masina, nu inteleg de ce in Romania nu se poate impune o taxa de mediu in marile orase care insa sa fie directionata direct in mediu fara destinatii de alta natura sau trasee de circulatia a banilor prin companii private. E de neinteles de ce statul roman doreste sa pastreze aceasta taxa desii sa dovedit pana acum ca nu este acceptata nici de populatie din tara nici de forurile europene iar politicul tine de aceasta taxa cu orice pret desi este clar ca aceasta taxa este introdusa de politicieni (stim care) direct interesati in afaceri proprii.
Trebuie luata atitudine si aceasta taxa trebuie sanctionata inainte de a produce macar o victima iar apoi daca statul doreste sa impuna o taxa pentru mediu sa se gandeasca solutii viabile pentru mediu iar daca acestea vor impune taxe care sa sprijine mediul direct atunci sa discutam pe alte coordonate dar nu sa ne trezim ca suntem in permanenta amenintati cu protectia mediului dar nu a mediului inconjurator ci a mediului de afaceri din industria auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu