duminică, 11 noiembrie 2007

Blogging si politica.

Se pare ca din ce in ce mai multi politicieni fac valuri in lumea bloggingului cea mai nou prezenta pe blogging este cea a fostului presedinte a Romaniei, pot sa consider ca este cea mai mediatizata prezenta in lumea blogging-ului dintre politicienii romani la mai multi dintre acestia au aparut stiri de noua preocupare a omului politic respectiv dar se pare de aceasta data mediatizarea a avut un efect destul de serios deoarece in mai putin de 24 de ore a avut peste 1000 de vizite se pare ca blogul fortului presedinte este la mare cautate in lumea bloggerilor din Romania. Pe de o parete este de inteles deoarece a fost presedintele tarii pe perioada cea mai indelungata dupa revolutie deci e normal sa intereseze parea unei astfel de personalitati.
Chiar daca este contestat de unii adversari politici de la partide concurente sau chiar din propriul partid Ioa Iliescu are un cuvant de spus cand vorbim de politica din Romania numai prin simplu fapt ca a fost investit de popor in cea mai importanta functie in stat pentru mai multe mandate. Este o o personalizate care nu trebuie ignorata dar care la randul ei trebuie sa se implici in a promova noi politicieni de valoare si cu tinuta morala deoarece are si o datorie de onoare pentru tara de a dori binele unei natiuni care la creditat ca reprezentant suprem al statului.
Lipsa de implicare nu poate fi o solutie asa cum nici ignoranta din parte fortului presedinte. Nu sunt membru in nici un partid politic deci pot sa privesc aceasta situatie cu obiectivitate si sa salut lansarea in lumea blogerilor a domnului Ion Iliescu care consider ca mai are un cuvant de spus in politica din Romania dar totodata consider ca ar fi mult mai importante parerile acestuia pentru natiune din postura de personaj politic independent. Oricum sinteza actiunilor din ultima perioada a "tanarului bloger" ma face sa cred ca a fost destul de detasat prin faprul ca a atacat si propriul partid cand a avut ocazia dar si nu pot sa nu constat ca de foarte mult opiniile acestuia au avut o tenta de partizanat. Este sa fie promotor al unui partid atata vreme cat nu se detaseaza de partidele politice pe de alta parte ar avea si datoria de a maturiza clasa politica din proriul partid. Cat despre politica momentului un fost presedinte care se implica activ este binevetin cu atat mai mult cu cat a decis sa comunice mai mult cu electoratul, din acest punct de vedere e bine venita prezenta oricaror politicieni in lumea blogerilor deoarece aici se exprima in nume propriu si pe de alta parte comunica cu electoratul.
Sa speram ca vom avea ocazia sa citim numeroare articole care vor trata obiectiv situatia politica a momentului fara inplicare si partizanat deoarece ne lipsesc astfel de pareri din partea politicienilor actuali care ori de cate ori apar in spatiul public nu fac altceva decat sa ce prezinte cat este de perfect propriul partid, ... cat de perfect poate fi un partid caci totusi vorbim de politica care este cum este in Romania de inceput de secol XII ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu