joi, 8 noiembrie 2007

Aruncatul cu noroi…, sport national in Romania

Adevarul dureros al societatii actuale este acela ca am ajuns sa criticam cu multa patima tot ceea ce tine de o natiune pe care nu ne place sa o pretuim. Marea vina o poarta in primul rand media contemporana (TV, radio, presa), caci in ziua de astazi media are un efect important in comportamentul general al societatii, intr-o societate in care orice lovitura adusa unei valori nationale este adusa in prim plan in toate mijloacele media si principalul subiect in talk-show. O sa auzim si voci care afirma ca nu este adevarat dar trebuie sa facem o radiografie obiectiva a mediilor informatice care ne inunda cu emisiuni si topuri in care avem indrazneala sa ii punem alaturi monstrisacrii de personalitati nu lipsite de importanta dar pana la a fi alaturati lui Eminescu, Stefan cel Mare sau altii ca el, este inadmisibil sa fie alaturat un Gigi Becali in acelasi top cu Mihai Viteazu si Stefan cel Mare. Consider ca nu este nevoie sa importam tot felu de emisiuni din diverse tari daca acestea in anumita masura aduc atingere la unele valori autohtone. ar fi mult mai important sa salvam si sa educam tinerele generatii in cunoasterea, respectul si promovarea valorile nationale. Observam cu uimire cum majoritatea romanilor in momentul in care sunt intrebati despre romania au un raspuns negativ am uitat sa ne observam valorile si sa stim sa ne promovam acele lucruri care ne fac cinste. Am ajuns sa criticam tineretul ca nu cunoaste valori si prefera muzica de proasta calitate, dar sa spunem lucrurilor pe nume vonovate sunt „elitele” acestei natiuni acelea care nu stiu sa promoveze valoare si sa incurajeze nonvaloarea, atat timp cat Academia Romana promoveaza un dom cu foarte multe norme care sunt un pas maret inapoi, atata vreme cat oamenii de cultura nu i-au atitudine sau nu sunt luati in seama de media sau organele de decizie o sa conrtinuam sa ne afundam in intunericul necunoasterii Romaniai. Este foarte important ca oamenii care au ceva de valoare de spun in culturalizarea acestei tari sa fie promovati si sa avem acces la opinia lor. Media mediile de informare in majoritate promoveaza aceeasi oameni care sunt invitati si la politica si la cultura si la sport iar elitele din fiecare dintre aceste medii de cele mai multe ori nu sunt cunoscute oare de ce in momentul in care trebuie sa descopere un subiect de scandal mediile de informare au resurse dar atunci cand este vorba deste descoperirea elitelor din fiecare mediu acestea nu sunt accesibile.

Este in interesul media fata de promovarea imbecilizarii romaniei este foarte firesc o natiune care nu mai are o constiinta vie si care nu este capabila sa promoveze propriile opinii va fi generatoare de audienta deoarece pe de o parte iar pe de alta parte poate fi manipulata foarte usor. Pe de alta parte elitele din fiecare domeniu ar trebuii sa isi creeze propriile medii de informare „putin mai agresiva” deaorece atat vreme cat un comunicat de presa nu este luat in seama acesta trebuie sa fie promavat putin fortat deoarece exista o mare nevoie de promovare a ceea ce este de valoare.
In mediul social general este de inteles lipsa de interes deoarece la televiziune nu mai aflam decat de gafe de ministri, romani expulzati, politicieni corupti dar totodata daca cel putin mediile de informare finantate din banul public ar fi obiective si ar promova mai mult evenimente de cultura si elite ale societatii civile am putea incet incet sa recapata un plus de valoare in societate. Avem nevoie de punctul de vedere al elitelor deci ar fi bine sa avem acces la acesta iar daca media privata nu este obligata sa ne furnizeze ceea ce evem nevoie atunci ar trebuii sa fim respectati media publica care are aceasta obligatie iar la randul nostru noi nu vom mai fi obligati sa urmarim posturile private.
Este anormal ca societatea in ansamblu sa se raportaze la cultura de cartier iar reguli elementare de bune maniere sau cultura sa fie pur si simplu calcate in picioare si batjocorite de personaje „cool”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu